InviSense kom med på 33 – Listan för andra gången

BjornNyheter

Ännu en gång har InviSense fått bekräftelsen att vi är ett av de hetaste start-up bolagen i Sverige. Med sin patenterade och unika teknik som är utvecklat tillsammans med RISE, Printed electronics arena och Linköpings Universitet så fortsätter InviSense sin resa mot att göra saker som inte varit mätbara tidigare till att bli enkla att mäta.

https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/har-ar-alla-vinnarna-pa-33-listan-2019-6958489

Informationsvideo från Duri

BjornNyheter

Duri har delat med sig av en informationsvideo om vår passiva fuktsensor. Spana in videon och lär dig mer om fördelarna med vårt mätsystem för trådlös mätning av relativ fuktighet!

View this post on Instagram

👉Med FUKTSENSORN® kan du enkelt och snabbt få koll på eventuella vattenläckor genom att mäta bakom fuktspärren utan ingrepp. FUKTSENSORN® är självhäftande passiva sensorer med obegränsad drifttid som monteras bakom fuktspärren och läses av med en trådlös fuktskanner, även efter att ytan är kaklad. FUKTSENSORN® kan installeras under tätskikt i våtutrymme och andra normala byggnadsmaterial. Fungerar även i fasader samt under plastmattor och flytspackel. Resultaten sparas i molnet så att du i lugn och ro kan analysera datan och avgöra vilka åtgärder som krävs. Du och din kund får omedelbart obestridbara data helt utan att behöva riva bort kakel och ytskikt. Mät fukten trådlöst med FUKTSENSORN®, en framtidssäker lösning.👌 Kom in till oss i våra fina butiker, besök vår hemsida www.duri.se eller ring oss på 031-706 19 10. 👍😃

A post shared by Duri Svenska AB (@durisvenskaab) on

InviSense vinnare av Nordbyggs Guldmedalj 2019

BjornNyheter

Vi har härmed nöjet att meddela att InviSense är vinnare av Nordbyggs Guldmedalj 2019, som tilldelas årets produktnyhet och väljs ut av representanter från tidningen Byggindustrin, Svensk Byggtjänst och Nordbygg. Vi är givetvis glada över priset och ser det som ytterligare ett bevis på att våra fuktsensorer är värdeskapande i de fastigheter där de finns installerade samt kan bidra med att öka förståelsen för fuktskador i allmänhet.

 

Läs mer på: https://byggtjanst.se/aktuellt/nyhetsrum/2019/mars/svensk-innovation-for-fuktmatning-fick-nordbyggs-guldmedalj-2019/

Lejonfastigheter har säkrat tre byggnader med fuktsensorer

BjornNyheter

Lejonfastigheter AB har installerat InviSense passiva fuktsensorer i tre pilotprojekt: ett vårdboende, ett all aktivitetshus och en idrottshall. Projekten påbörjades under 2017 och de väntas alla tre stå klara under 2019.

”Jag är väldigt nöjd med samarbetet och produkten som InviSense har bidragit med till våra nyproduktioner”
Anton Sedin – Hållbarhetssamordnare Lejonfastigheter

”Lejonfastigheter är en av de största fastighetsägarna i Östergötland och det är en sorts verifikation att en så stor och långsiktig ägare väljer att investera i vårt system.” säger Björn Garplind, VD på InviSense.

Hammarö kommun satsar på innovativa lösningar i sina byggprojekt

BjornNyheter

I augusti 2017 togs det första spadtaget för vad som ska bli Hammarö kommuns nya särskilda boende på Djupängen. Sedan dess har boendet som kommer omfatta 120 platser börjat växa fram. Och här satsas det på mätbara installationer för att kunna säkerställa kvalitet och förebygga fuktskador.

Med InviSense passiva fuktsensorer, som ritas in redan på CAD-nivå i ritningarna, anser Hans Nordenberg, Hammarö kommuns projektledare i Djupängsprojektet, att man säkrar installationerna och kan ge de boende en trygg och mätbar innemiljö under en lång framtid.

Översikt Djupängen

”Tidigare har det varit svårt eller omöjligt att indikera fukt inuti konstruktionerna utan att bryta upp och förstöra de lager som ligger framför, t.ex. är vi intresserade av att veta att tätskikt och golvbrunnar i våtutrymmena håller tätt. Det är inte helt ovanligt med läckage kring golvbrunnar, även vid nybyggnationer”, säger Hans.

InviSense fuktsensorer är tunnare än 0,1 mm, lätta att montera och väldigt tåliga.

”Det är precis så här våra kunder får nytta av våra supertunna fuktsensorer, placera dem på platser som det tidigare inte varit möjligt eller svårt att mäta på till att det blir mätbart”, säger Björn Garplind på InviSense, och fortsätter, ”att man sen kan mäta under många år bidrar till att ha kontroll på byggnadens status och att man bara reparerar det som är trasigt. Det är inte ovanligt att man tror att ett våtutrymme är fuktskadat, p.g.a. en okulär besiktning och som efter rivning visar sig vara kruttorrt.”

Det är inte frågan om att sätta dit någon utan det handlar om att veta hur det egentligen är under tätskiktet, för dålig inomhusmiljö vill vi inte ha.

Om ni vill höra ett tragiskt exempel, lyssna på SR:s ”Plånboken” från december 2018.

Hammarö Kommun

Hammarö kommun består av en ö som ligger i norra delen av Vänern, omgiven av klippor och glittrande vatten. Kommunen har drygt 16 000 invånare och huvudorten är Skoghall. Med 59 kvadratkilometer är Hammarö till ytan en av Sveriges minsta kommuner. Hammarö finns i landskapet och länet Värmland och är en del av Karlstadsregionen.

InviSense AB
InviSense utvecklar och säljer en extremt tunn fuktsensoretikett som mäter RF % (relativ luftfuktighet) inuti byggkonstruktioner utan ingrepp, dvs trådlöst. Med den unika fuktsensorn och InviSenses molnbaserade tjänst kan fastighetsägare nu enkelt mäta, analysera och säkerställa fastigheters relativa fuktighet – och i tid vidta åtgärder.
InviSense produkter har utvecklats vid Printed Electronics Arena i Norrköping i samarbete med Linköpings universitet och RISE Acreo. Bolaget knoppades av från RISE Acreo under 2013.