Samarbetet med NCC Addera®fortskrider

BjornNyheter

NCC Addera® har tillsammans med InviSense utfört ett pilotprojekt under hösten 2018. Syftet med projektet har varit att dels göra våtrummen mätbara men också att det som finns kvar av det gamla våtrummet inte bidrar med tillskjutande fukt. Mätningar som har utförts visar att uttorkning sker som väntat och att konstruktionen är hållbar över tid.

”Det här är ett sätt för oss att visa att våra produkter håller den kvalitet vi utlovar och att vi vågar ge kunden möjlighet att testa detta.” Säger Clas-Håkan Wahlberg, Affärs/Produktionschef på NCC Addera ”Det här är ett strategiskt viktigt beslut för oss, att med säkerhet kunna mäta våra våtrum. En metod vi testar är InviSense innovativa fuktsensor som baseras på forskning på Linköpings Universitet.”

NCC Addera® sticker ut som den första tillverkaren av luftade badrum som är mätbara och visar på så sätt tilltro till sin konstruktion och att de tar fuktproblemen på allvar. Vi ser framemot ett utökat samarbete och att tillsammans öka efterfrågan på mätbara våtrum och medvetenheten kring fukt.

”Det här är ytterligare ett sätt att visa på användbarheten med världens tunnaste fuktsensor i kombination med säkra konstruktioner” säger Ludvig Mårtenson, Försäljningschef på InviSense.

Vänersborgsbostäder i framkant gällande fuktkontroll

BjornNyheter

Vänersborgsbostäder AB har köpt InviSense passiva fuktsensorer och avser installera dessa i kommande projekt. I det första påbörjas installation under Q1 2019.

Urban Jonsson, förvaltningschef på Vänersborgsbostäder säger att detta är ännu ett steg i deras kvalitetsarbete. Med sensorerna möjliggör Vänersborgsbostäder mätningar av RF% under tätskikten i sina våtrum. ”Det känns som en självklarhet att vi ska garantera våra gäster ett kvalitetssäkrat och mögelfritt boende när tekniken för det finns…” fortsätter Urban.

Från InviSense sida kan vi inte annat säga än att vi ser framemot ett samarbete med Vänersborgsbostäder där vi tillsammans minskar risken för astma och andra sjukdomar kopplade till fuktskador. Att sensorerna är mätbara tills nästa renovering är båda parter mycket nöjda med!

InviSense får stöd från Vinnova för att genomföra en genomförbarhetsstudie….

BjornNyheter

InviSense får stöd för att genomföra en förstudie för “Smartare Elektroniksystem Genomförbarhetsstudier 2018”.

Den av Vinnova utsedda juryns motivation är:

“Denna projektansökan har av de förordnade experterna bedömts uppfylla både programmets och utlysningens syfte väl. Projektansökan har erhållit höga betyg inom kriterierna potential, genomförbarhet och aktörer. Därmed beviljas projektparterna finansiering inom utlysningen Smartare Elektroniksystem Genomförbarhetsstudier 2018”

Efter genomförd studie kommer InviSense sannolikt att söka stöd för att genomföra projektet.

Bygginnovation satsar vidare på InviSense

BjornNyheter

InviSense strävan att skapa ett effektivt sätt att mäta uttorkning av betong har imponerat på Bygginnovations jury. Motiveringen var:

“Affärsrådet ser detta projekt som en möjlig lösning till att lösa ett dyrt problem genom att simplifiera mätarbete i betong. Det har länge varit tradition att formgjuta betong utan möjlighet att följa betongens tillstånd och det är således positivt med en lösning där det ges möjlighet att följa processen så att åtgärder för eventuella problem kan göras i tid. Projektet rimmar väl med utvecklingen av sensorer i stort och affärsrådet ser positivt på att betongbranschen följer med i denna utveckling. Projektet har potential att ersätta traditionella och dyra mätningar med ett enklare, mer praktiskt och billigare alternativ.”

Vi är glada och stolta att vi får förtroendet att fortsätta med ett otroligt spännande utvecklingsprojekt.

InviSense vann internationaliseringscheck inför Almis jury

BjornNyheter

I somras blev InviSense utvald att få delta i det lokala “Draknästet” och gjorde det så bra att vi blev belönade med en konsultcheck värd 250 000 SEK.

Checken kommer väl till hands då InviSense håller på att etablera sig i grann länderna.

Nu lanseras InviSense Fuktsensorer på proffsmarknaden via Fuktsäkra Hem

BjornNyheter

Snart kan ni hitta InviSense fuktsensorer i proffsbutiker över hela landet. Fuktsensorerna säljs i askar med 12 sensorer. Det är vad som i de flesta fall installeras i ett våtrum.

Fuktsäkra Hem, ett av InviSense delägda bolag, har etablerat produkterna hos två av Sveriges största proffsgrossister, KGC Verktyg och DURI, vilka har påbörjat sitt säljarbete till landets butiker och entreprenörer.


På bilden, Joacim Bergström VD Fuktsäkra Hem
och Lars Lindgren VD DURI.