Ny fuktsensor för betonggjutning?

Att mäta hur uttorkningen sker i en nylagd betongplatta och fatta beslut om när den är tillräckligt torr, är en utmaning.

Hur torr den är måste man veta för att resa en konstruktion på den och även för att kunna lägga på ett ytskikt, t.ex. ett tätskikt i ett badrum, en limmad plastmatta och på något annat sätt stoppa eller begränsa den fortsatta uttorkning utan att få obehagliga överraskningar och dålig miljö.

Det finns idag metoder som är verifierade och godkända av branschen, RBK, Rådet för Byggkompetens, och som kräver precision, kompetens och lång erfarenhet för att genomföras korrekt. Det får t.ex. inte läcka in annan miljö i mätpunkten från omgivningen, det måste ske på ett korrekt djup och flera andra avgörande detaljer.

Förhoppningarna med detta SBUF-projekt, som är initierat av PEAB, där InviSense bidrar med sin patentsökta mätmetod, är att hitta ett sätt som gör mätningarna enklare, säkrare och billigare.

Här är en länk till projektet på SBUF hemsida med en sammanfattning.

Vill ni veta mer om projektet är ni välkomna att kontakta:

Björn Garplind, InviSense AB:
bjorn.garplind@invisense.se
0733 800 773

Masis Sarkisian, PEAB AB
Masis.sarkisian@peab.se
0725 335 123

Make an Appointment

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.